4 generaties op het werk: hoe creëer je duurzame loopbanen?

February 02, 2023|9:12 pm
source:Acerta

Vandaag wordt de werkende populatie in ons land vertegenwoordigd door de generaties BB, X, Y en Z. Allemaal werken ze samen, allemaal houden ze er andere werkwaarden en -attitudes op na. Die zie je ook terugkomen op de werkvloer.

BB, X, Y en Z zijn opgegroeid in een andere context en tijdsgeest, waardoor ze automatisch een andere kijk op de wereld hebben. En dat leidt soms (onterecht) tot hokjesdenken: over BB’ers wordt weleens gezegd dat ze inflexibel zijn, X’en zijn doeners, Y’en zijn prestatiegericht en Z’en leven 24/7 in een virtueel universum.

Age is just a number

Toch heb je waarschijnlijk nog nooit een millennial (gen Y) ontmoet die 100% overeenkomt met de kenmerken van zijn of haar generatie. Niet zo gek, want mensen zijn natuurlijk meer dan alleen hun leeftijd.

Uit onderzoek blijkt dat de individuele verschillen tussen mensen groter zijn dan de gelijkenissen binnen bepaalde generaties. Met individuele verschillen bedoelen we bijvoorbeeld: karakter, maar ook cultuur, gender, enzoverder. Geen enkele dertiger is exact dezelfde. Hierdoor is het perfect mogelijk dat iemand uit generatie Y meer aansluiting vindt bij een boomer.

Schrijf u in voor de nieuwsletter

Voor al uw Accountancy, audit en Tax Opleidingen

© VATO 2024