Tijd voor een goede tijdsregistratie

November 14, 2022|1:58 pm
source:Acerta

We zijn flexibeler dan ooit. En dat is fantastisch, want op die manier kunnen werknemers werk en privé beter op elkaar afstemmen. Maar natuurlijk zijn aan die toenemende flexibiliteit ook valkuilen verbonden. Zoals: een correcte en overzichtelijke tijdsregistratie.

Meer flexibiliteit in werken

De traditionele werkdag van 9-to-5 is voor veel werknemers ondenkbaar geworden. We werken niet langer op vaste tijdstippen op kantoor, medewerkers krijgen steeds meer inspraak in hun werktijden en organisaties evolueren geleidelijk aan richting plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Ook in de arbeidsdeal komt flexibiliteit uitdrukkelijk aan bod: zo werd de bekendmakingstermijn van de werkroosters van werknemers die werken met onregelmatige uurroosters opgetrokken van 5 naar 7 dagen, krijgen werknemers de mogelijkheid om een voltijdse job in 4 dagen te presteren en kunnen ze gebruikmaken van een wisselend weekregime.

Daarbovenop kondigde de regering aan dat het flexi-statuut zal worden uitgebreid. Voorlopig kunnen alleen horecazaken en detailhandelaars een beroep doen op de regeling. Daar komt vanaf januari 2023 verandering in: in de sectoren landbouw, tuinbouw, sport, cultuur, evenementen en zorg zullen flexi-jobs dan ook tot de mogelijkheden behoren.

Schrijf u in voor de nieuwsletter

Voor al uw Accountancy, audit en Tax Opleidingen

© VATO 2024